Foto: Privātais arhīvs

Karadarbības zonā Ukrainā gājis bojā 29 gadus vecs īru brīvprātīgais, kurš kopā ar ukraiņiem cīnījies pret Krievijas iebrucējiem, vēsta Īrijas medijs "The Irish Times".

Vīrietis identificēts kā bijušais Īrijas armijas karavīrs Roberts Dīgans, kurš uz Ukrainu devies īsi pēc Krievijas pilna mēroga sākuma ar spēcīgu pārliecību, ka Krievija ir jāsakauj.

Dīgans gājis bojā pagājušajā ceturtdienā, 19. septembrī, pie Harkivas apgabala pilsētas Kupjanskas. Kā viņa ģimenei atklājuši cīņubiedri, Dīgans piesedzis citu karavīru atkāpšanos uzbrukuma laikā.

Īrs Ukrainā dienējis specvienībā "Stugna", kas nodarbojas ar bīstamiem un sarežģītiem uzdevumiem. Viņa mirstīgās atliekas pagaidām nav atgūtas.

Pirms 2022. gada Dīganam nav bijusi nekāda saistība ar Ukrainu.

"Roberts ir jāatceras kā varonis, kurš gāja bojā, aizsargājot savus biedrus kaujā, cīnoties par principiālu mērķi," teikts Dīgana ģimenes izplatītā paziņojumā.

Brīvprātīgā tuvinieki arī atklāj, ka Dīgans jau 2022. gada oktobrī Ukrainā guva smagu ievainojumu un zaudēja vienu aci. Tomēr pēc ārstēšanās Īrijā šogad atkal atgriezies Ukrainā.

"Viņš palika, lai piesegtu biedru atkāpšanos. Viņš karoja un krita kā kā cīnītājs. Viņš vienmēr paliks mūsu sirdīs," tā ģimene.

Roberts Dīgans ir sestais Īrijas pilsonis, kurš gājis bojā karā pret Krieviju kopš pilna mēroga iebrukuma Ukrainā sākuma, atzīmē "The Irish Times". Viņš ir pirmais šajā karā bojāgājušais bijušais Īrijas spēku karavīrs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!