Foto: Kadrs no video

Situācija Ukrainas Doneckas apgabala pilsētā Vuhledarā ir drūma un kļūst tikai sliktāka, paziņojuši atvērto avotu analītiķi no "DeepState".

Jau ziņojām, ka pilsētā esošajiem 72. mehanizās brigādes karavīriem draud aplenkums. Par to ziņo medijs "Forbes", ka arī ir atzinis militārais eksperts un bijušais Ukrainas Ģenerālštāba runasvīrs Vladislavs Selezņovs.

"Situācija ap pilsētu ir kritiska un turpina pasliktināties. Kacapi mēģina aplenkt apdzīvoto vietu, bet paralēli tam viņi to vienkārši līdzina ar zemi – ar artilēriju, ar vadāmajām aviobumbām un tādā garā. Turēt līdz pēdējam nozīmē drupas vērtēt augstāk par mūsu karavīriem, kas nav pieļaujams," teikts grupas "Telegram" paziņojumā.

Foto: Ekrānuzņēmums no "DeepState"

"DeepState" analītiķi norāda, ka Ukrainas karavīri turpina aizsargāt pilsētu. "Par šodienas sekām vajadzēja domāt agrāk, bet nu jau ir par vēlu. Lai gan 72. brigādes kaujinieki nepadodas un par spīti visam turpina darīt savu darbu," teikts ierakstā.

Tīmeklī publicētā video redzams, ka Vuhledara pēc bombardēšanas ir pārklāta ar dūmu mākoņiem.

"Un šie ir kārtējie kadri, kas ir jāparāda mūsu partneriem – kamēr notiek politiskās diskusijas par ierobežojumiem un atļaujām, kacapi vienkārši nolīdzina veselas pilsētas un ciemus ar aviācijas bumbām no lidmašīnām, kuras būtu jāiznīcina, bet nav ar ko," atzīmē analītiķi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!