Foto: Kadrs no video

Ukrainas spēki pirmo reizi parādījuši kadrus, kuros darbībā Ukrainā redzams Vācijas kompānijas "Rheinmetall" ražojuma pretgaisa aizsardzības komplekss "Skynex".

Pirmos publiskos kadrus ar šo ieroci darbībā publicējusi Ukrainas gaisa spēku pavēlniecība "Rietumi".

"Pretgaisa aizsardzības vienību karavīri veica praktisko šaušanu ar zenītartilērijas kompleksu "Skynex"," teikts publikācijas pavadtekstā.

Video redzama šaušana ar "Skynex", kas izceļas ar lielu ātrumu – 1000 šāvieni minūtē. Tāpat redzami 35 milimetru šāviņu sprādzieni gaisā.

"Defence Express" atzīmē, ka Ukrainas gaisa spēki izmanto pārvadājamu "Skynex" stacionāro platformu, nevis uz riteņu bāzes. Tas atvieglo šasijas apkalpošanu, jo tā vajadzīga tikai pārvadāšanai un tai nav jāiztur slodzes, kas rodas šaušanas laikā.

"Skynex" izstrādājusi Vācijas kompānija "Rheinmetall Air Defence". Baterija sastāv no četrām 35 milimetru lielgabalu iekārtām, vadības punkta un radiolokācijas stacijas, kas identificē mērķus un dod mērķnorādes lielgabaliem.

"Skynex" galvenā funkcija ir objektu pretgaisa aizsardzība. Tā kā sistēma nav uz pašgājēja šasijas, tā tiek izmantota lidlauku un kritiskās infrastruktūras objektu aizsardzībai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!