Foto: Zuma Press/Scanpix/LETA

Izraēlas ģenerālštāba priekšnieks ģenerālleitnants Herci Halevi trešdien paziņojis, ka armija gatavojas iespējamajai sauszemes operācijai Libānā.

Uzrunājot karavīrus pie ziemeļu robežas, Halevi norādīja, ka pēdējo gaisa triecienu mērķis bijis sagatavot kaujas lauku iespējamajai ieiešanai Libānā, lai turpinātu šiītu kaujinieku grupējuma "Hizbollah" novājināšanu.

Lai dotu iespēju pārvietotajiem Izraēlas pilsoņiem atgriezties mājās valsts ziemeļos, armija gatavojas attiecīgam manevram, piebilda ģenerālis.

Iepriekš trešdien Izraēla paziņoja, ka iesauc rezervistus divu brigāžu nokomplektēšanai un nosūtīšanai uz valsts ziemeļiem, kur notiek pārrobežu sadursmes ar "Hizbollah".

Tas notika dažas stundas pēc tam, kad "Hizbollah" izšāva uz Telavivu ballistisko raķeti.

Armija paziņoja, ka rezervisti tiek iesaukti "operatīviem uzdevumiem ziemeļu darbības zonā" un ka "tas ļaus tirpināt karadarbību pret teroristisko organizāciju"Hizbollah"."

Izraēlas armija arī pavēstīja, ka trešdien veikusi vairāk nekā 280 triecienus mērķiem Libānā, kas saistīti ar "Hizbollah".

Vēl pirms šī paziņojuma Izraēlas armija vēstīja, ka izraēliešu kara lidmašīnas veikušas uzlidojumus 60 mērķiem, kas saistīti ar "Hizbollah" izlūkdienestu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!