Foto: EPA/Scanpix/LETA

Izraēlas premjerministrs Benjamins Netanjahu paziņojis, ka ir devis rīkojumu Izraēlas armijai turpināt kaujas ar Libānas teroristu grupējumu "Hezbollah" ar pilnu spēku. Lai gan premjers vēl nav komentējis Izraēlas sabiedroto valstu aicinājumus pēc trīs nedēļu pamiera, ārlietu ministrs Israels Kacs norādījis, ka pamiera nebūs, ziņo medijs "Sky News".

"Ziņas par pamieru nav patiesas. Tas ir amerikāņu un franču priekšlikums, kuram premjerministrs pat nedeva atbildi," paziņojumā norāda Netanjahu birojs, atsaucoties uz ANO Drošības padomes ārkārtas sēdē izskanējušo priekšlikumu par 21 dienu ilgu pamieru starp Libānu un Izraēlu.

"Premjerministrs uzdeva IDF [Izraēlas Aizsardzības spēkiem] turpināt kaujas ar pilnu spēku, un saskaņā saskaņā ar viņam prezentētajiem plāniem. Tāpat kaujas turpināsies Gazā, līdz tiks sasniegti visi kara mērķi," skaidrots paziņojumā.

Tikmēr Izraēlas ārlietu ministrs savā profilā platformā "X" komentējis: "Ziemeļos pamiera nebūs. Mēs turpināsim no visa spēka cīnīties pret teroristu organizāciju "Hezbollah" līdz uzvarai un ziemeļu iedzīvotāju drošai atgriešanai mājās."

IDF šorīt paziņoja, ka turpina uzbrukumus vairākās teritorijās Libānā, lai "iznīcinātu un degradētu "Hezbollah" spējas un teroristu infrastruktūru".

ASV, Francija un citas sabiedrotās valstis trešdien aicināja nekavējoties noslēgt 21 dienu ilgu pamieru starp Izraēlu un "Hezbollah", vienlaikus paužot atbalstu pamieram Gazā, teikts valstu kopīgajā paziņojumā. Priekšlikums, ko kāda augsta ranga ASV amatpersona raksturojusi kā "svarīgu izrāvienu", izziņots laikā, kad nāvējošas cīņas norisinās starp Izraēlu un Irānas sponsorēto grupējumu "Hezbollah". Bruņotās sadursmes daudziem radījušas nopietnas bažas par iespējamu plašāku konfliktu Tuvajos Austrumos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!