Foto: EPA/Scanpix/LETA

Krievijas lielais pretuzbrukums Ukrainas spēkiem Kurskas apgabalā ir izrādījusies neveiksmīgs, ziņo medija "Bild" krievu valodas dienests.

Ukraina pēkšņo iebrukumu Kurskas apgabalā sāka 6. augustā, pārņemot savā kontrolē vairāk nekā 1200 kvadrātkilometrus Krievijas teritorijas un virkni apdzīvotu vietu. Savukārt 10. septembrī Krievijas avoti sāka ziņot, ka sācies liels pretuzbrukums ukraiņu padzīšanai no Krievijas teritorijas.

"Bild" atgādina, ka saskaņā ar diktatora Vladimira Putina paziņojumiem augusta vidū, Krievijas armijai pilnībā bija jāatgūst sava teritorija līdz 1. oktobrim.

Tomēr pretuzbrukums ir ievilcies – tikai 17. septembrī krievu tanki pavirzījās uz dienvidiem no Koreņevas. Drīz pēc tam Kremlis paziņoja, ka Krievijas armijai kontrole pār Kurskas apgabalu jāatgūst nu jau līdz oktobra vidum.

"Tomēr arī šis mērķis pagaidām izskatās iluzors," raksta "Bild". Ukrainas spēki nav gatavi atkāpties bez cīņas un uz Kurskas apgabalu tiek pārvietotas jaunas vienības. Turklāt ukraiņi cenšas apiet Krievijas pretuzbrukumu no flanga un piespiest krievus aizsargāties vairākos virzienos, tā "Bild".

"Forbes" iepriekš rakstīja, ka Ukrainas spēki, pārraujot Krievijas robežu vēl vienā vietā, mēģina aplenkt Krievijas karavīrus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!