Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Izraēlas premjerministrs Benjamins Netanjahu pirmdien izteicās, ka Islāma Republikā briest režīma maiņa, raksta "Politico".

"Kad Irāna beidzot būs brīva un tas brīdis pienāks daudz ātrāk, nekā cilvēki domā, viss būs citādāk," Netanjahu sacīja irāņiem adresētajā video paziņojumā, kurā viņš apvainoja "fanatiskos teokrātus", kuri pārvalda Islāma Republiku.

"Mūsu divas senās tautas, ebreju tauta un persiešu tauta, beidzot būs mierā. Mūsu abas valstis, Izraēla un Irāna, būs mierā," viņš piebilda.

Netanjahu šīs domas paudis laikā, kad pieaug spriedze un bažas par visaptverošu reģionālo karu Tuvajos Austrumos pēc tam, kad Izraēlas uzlidojumā Beirūtai piektdienas vakarā tika nogalināts teroristiskā grupējuma "Hezbollah" līderis Hasans Nasralla. Tas sekoja agrākam tālvadības uzbrukumam, kurā tika uzspridzināti "Hezbollah" pārstāvju izmantoti peidžeri, nogalinot desmitiem cilvēku un izjaucot grupējuma sakarus. Izraēla arī veikusi gaisa triecienus Libānā.

Netanjahu sacīja, ka Irānas līderi atbalsta " izvarotājus un slepkavas [no] "Hamās" un "Hezbollah"", bet "Irānas tirāniem nerūp Irānas tautas nākotne" un valsts "ir pelnījusi labāku" vadību. "Ir desmitiem miljonu pienācīgu un labu cilvēku ar tūkstošiem gadu ilgu vēsturi aiz muguras, un viņus gaida spoža nākotne. Neļaujiet nelielai fanātisku teokrātu grupai sagraut jūsu cerības un sapņus. Jūs esat pelnījuši ko labāku. Jūsu bērni ir pelnījuši ko labāku. Visa pasaule ir pelnījusi ko labāku," sacīja Netanjahu.

"Irānas tautai vajadzētu zināt, Izraēla ir ar jums. Kaut mēs kopīgi zinātu labklājības un miera nākotni," izteicās Netanjahu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!