Foto: EPA/Scanpix/LETA

Telavivā apšaudē un uzbrukumā ar nazi otrdien nogalināti seši cilvēki, atsaucoties uz Izraēlas policijas paziņojumu vēsta raidsabiedrība BBC. Uzbrukums noticis īsi pirms Irāna uzsāka raķešu triecienus pret Izraēlu.

Tiek ziņots, ka vēl vismaz deviņi uzbrukumā tikuši ievainoti un vairāki atrodas kritiskā stāvoklī.

Viens no uzbrucējiem bijis bruņots ar triecienšauteni, bet otram bijis nazis. Policija paziņoja, ka uzbrukums sācies vilciena vagonā un turpinājies uz dzelzceļa platformas. Sociālajos tīklos publicētos attēlos redzams, ka uzbrucējs Džafas apgabalā šauj uz apkārtējiem cilvēkiem.

Abus uzbrucējus "neitralizējis" apsardzes darbinieks un bruņoti civiliedzīvotāji, komentēja policija, uzbrukumu raksturojot kā "teroru".

Sīkaka informācija par uzbrukumu joprojām nav zināma, un vainīgo identitātes netiek atklātas. Medijs "Sky News" gan ziņo, ka atbildību par uzbrukumu uzņēmies palestīniešu "Islāma džihāds". Teroristu organizācija komentējusi: "Operācija apstiprina pretošanās eskalāciju (..) un to, ka tā ir kļuvusi par iespēju mūsu cilvēkiem atjaunot savas tiesības."

Apšaude notikusi īsi pirms Irānas raķešu uzbrukuma Izraēlai. Jau ziņots, ka Irāna otrdien pret Izraēlu raidīja 150 līdz 200 raķešu. Izraēla īsi pēc tam komentēja, ka atbildi parādā nepaliks.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!