Foto: EPA/Scanpix/LETA

Okupanti pilnībā pārņēmuši kontroli pār Ukrainas austrumu pilsētu Vuhledaru, par kuru cīņas notiek kopš Maskavas pilna mēroga iebrukuma sākuma, raksta britu raidsabiedrība BBC.

Ukrainas austrumu militārā pavēlniecība trešdien apstiprināja, ka likuši karavīriem, kas joprojām cīnās Vuhledaras apkaimēs, atkāpties, lai izvairītos no nonākšanas aplenkumā.

Vairāk nekā divus gadus Krievija ir mēģinājusi ieņemt šo pilsētu, lai virzītos tālāk uz ziemeļiem un sasniegtu reģionālos transporta mezglus, piemēram, Pokrovsku. BBC ir runājis ar diviem karavīriem no 72. brigādes, kuriem izdevās pamest pilsētu pirms pēdējā uzbrukuma un ieņemt jaunas pozīcijas tajā pašā apkaimē. Abi apgalvo, ka viņu karaspēks ir atkāpies no pilsētas.

Pēdējo dažu dienu laikā ukraiņu karavīriem pašiem bija jāatrod izeja no Vuhledaras, pārvietojoties ar kājām, jo ​​citādi viņus nebija iespējams evakuēt.

Kopš Krievijas pilna mēroga iebrukuma sākuma 2022. gada februārī Maskava ir veikusi neskaitāmus uzbrukumus, lai ieņemtu pilsētu, taču tie visi līdz šim ir bijuši neveiksmīgi. Tur pagājušajā gadā notika viena no lielākajām tanku kaujām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!