Foto: AFP/Scanpix/LETA

Dānijas tiesā ceturtdien tika izvirzītas apsūdzības diviem zviedru pusaudžiem par piecu rokas granātu glabāšanu un divu no tām uzspridzināšanu uz jumta netālu no Izraēlas vēstniecības Kopenhāgenā, ziņo aģentūra "Reuters".

Abos sprādzienos trešdien neviens nav cietis, taču ēka netālu no vēstniecības guva nelielus bojājumus, paziņoja izmeklētāji.

Abi pusaudži, 16 un 19 gadus veci, tika aizturēti trešdien vilcienā Kopenhāgenas galvenajā dzelzceļa stacijā, un ceturtdien tika nopratināti Kopenhāgenas pilsētas tiesā. Tiesa aizliedza publicēt viņu vārdus. Trešais, 19 gadus vecs vīrietis, tika aizturēts citur Dānijas galvaspilsētā un pēc nopratināšanas tika atbrīvots, paziņoja Dānijas policija.

Policija paziņoja, ka izmeklē, vai vēstniecība bija sprādzienu mērķis.

Šogad vismaz 10 zviedriem Dānijā izvirzītas apsūdzības par slepkavības mēģinājumu vai ieroču glabāšanu, izraisot debates par organizētās noziedzības izplatību.

Zviedrijas varasiestādes iepriekš paziņoja, ka drošības policija novērsa vairākus plānotos uzbrukumus, kas saistīti ar Irānas drošības dienestiem, izmantojot vietējos noziedznieku tīklus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!