Foto: AFP/Scanpix/LETA

Irānas augstākais līderis ajatolla Ali Hamenei aicināja teroristiskās organizācijas "Hezbollah" līderi Hasanu Nasrallu pamest Libānu dažas dienas pirms viņa nogalināšanas Izraēlas triecienā, un tagad ir ļoti noraizējies par Izraēlas iefiltrēšanos Teherānas augstākās valdības aprindās, aģentūrai "Reuters" pavēstīja trīs irāņu avoti.

Tūlīt pēc 17. septembrī notikušā uzbrukuma, kurā sprāga "Hezbollah" izmantotie peidžeri, ajatolla nosūtīja vēstuli ar sūtni, lai lūgtu Nasrallu doties uz Irānu, atsaucoties uz izlūkdienestu ziņojumiem, kas liecināja par izraēliešu iefiltrēšanos "Hezbollah" rindās ar mērķi nogalināt teroristiskās organizācijas līderi. Par šo Hamenei soli "Reuters" informēja viens no avotiem - augsta ranga Irānas amatpersona.

Tā pati amatpersona sacīja, ka sūtnis bija vecākais Irānas Revolucionārās gvardes komandieris brigādes ģenerālis Abass Nilforušans, kurš kopā ar Nasrallu atradās savā bunkurā, kad tam trāpīja Izraēlas bumbas, un arī gāja bojā.

Hamenei,, kurš kopš sestdienas atrodas drošā vietā Irānā, personīgi otrdien pavēlēja izšaut aptuveni 200 raķešu pret Izraēlu, sacīja augsta ranga Irānas amatpersona. Uzbrukums bija atriebība par Nasrallas nāvi, teikts Revolucionārās gvardes paziņojumā.

Izraēla otrdien sāka, ko tā nosauca par "ierobežotu" sauszemes iebrukumu pret "Hezbollah" Libānas dienvidos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!