Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Izraēlas trieciens nogriezis ceļu netālu no Libānas robežšķērsošanas punkta ar Sīriju, paziņojis Libānas transporta ministrs Ali Hamiehs. Izraēla apgalvo, ka "Hezbollah" izmanto ceļu, lai valstī ievestu militāro aprīkojumu.

Izraēlas Aizsardzības spēku (IDF) militārais pārstāvis ceturtdien apsūdzēja Irānas atbalstīto Libānas bruņoto grupējumu "Hezbollah" par pārejas izmantošanu militārā aprīkojuma nogādāšanai valstī. "IDF nepieļaus šo ieroču kontrabandu un nevilcināsies rīkoties, ja būsim spiesti to darīt, kā esam to darījuši šī kara laikā," platformā "X" komentēja IDF pārstāvis.

Tomēr, saskaņā ar Libānas valdības apkopotajiem datiem, vairāk nekā 300 000 cilvēku – lielākā daļa no tiem Sīrijas pilsoņi – pēdējo 10 dienu laikā ir šķērsojuši robežpunktu, lai izvairītos no Izraēlas pakāpeniski pieaugošajiem triecieniem, vēsta aģentūra "Reuters".

Izraēla piektdien aicināja vairāk nekā 30 Libānas dienvidu teritoriju iedzīvotājus nekavējoties evakuēties, Izraēlai pastiprinot militārās darbības teritorijās. Paziņojumā teikts: "IDF neplāno jums kaitēt, tāpēc savas drošības labad jums nekavējoties jāevakuē savas mājas un jādodas uz ziemeļiem no Avali upes. Glābiet savas dzīvības."

Aizvadītajā naktī Beirūtā turpinājušies Izraēlas triecieni. Vairāki no aizvadītās nakts triecieniem notikuši netālu no Beirūtas starptautiskās lidostas. Vairāki avoti norādījuši, ka triecieni bijuši vērsti pret "Hezbollah" amatpersonu Hašemu Safidinu. Tiek baumots, ka Safidins varētu stāties noslepkavotā Hasana Nasrallas vietā kā grupējuma līderis, tomēr nav skaidrs, vai viņš triecienos gājis bojā.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!