Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Ukrainas sabotāžas rezultātā bojāts vēl viens Krievijas karakuģis - Baltijas flotes mīnu traleris "Aleksandrs Obuhovs", kas bāzējās Krievijas valdījumā esošajā Kēnigsbergas (Karaļauču) eksklāvā, ziņo Kijiva.

Ukrainas Aizsardzības ministrijas Galvenā izlūkošanas pārvalde (GUR) paziņojusi, ka kuģim nodarīti nopietni bojājumi - dzinējā nonācis ūdens, jo gāzes vadā parādījies "mīklains caurums".

Pēc bojājuma kuģim tiks veikts kapitālais remonts, kas tomēr varētu izrādīties problemātisks, jo bojātais M-503 dzinējs ir deficīta prece, norāda GUR.

"Galvenās iekārtas remonts uz kuģa ir tehniski sarežģīts un dārgs," teikts GUR paziņojumā.

GUR uzsver, ka bojājumi karakuģim tika nodarīti veiksmīgas ukraiņu operācijas rezultātā. Paziņojumā nav precizēts, kā tieši, kad un kas to veica.

Šis ir otrais Krievijas Baltijas flotes kuģis, ko Ukrainai izdevies neitralizēt pēdējo sešu mēnešu laikā. Aprīlī tika neitralizēts raķešu kuteris "Serpuhov".

Krievu raķetei trāpot civilam kuģim Odesas ostā, viens cilvēks nogalināts

Krievijas armija ir apšaudījusi Odesas ostu Ukrainā ar ballistiskajām raķetēm, no kurām viena trāpījusi civilam kuģim, nogalinot Ukrainas pilsoni un ievainojot piecus ārzemniekus, pirmdien sociālajā tīklā "Telegram" paziņoja Odesas apgabala kara administrācijas vadītājs Olehs Kipers.

Kuģis brauca ar Palau karogu. Nogalinātais 60 gadus vecais Ukrainas pilsonis strādāja privātā kompānijā, kas bija atbildīga par kuģa kravu.

Varas iestādes ziņoja, ka Krievijas uzbrukumu mērķis atkal bija Odesas ostas infrastruktūra.

Saskaņā ar varas iestāžu ziņām kādam civilam kuģim tika nodarīti postījumi Krievijas dronu uzbrukumos svētdienas vakarā.

Ukraina uzsvēra, ka Krievija uzbrukusi civiliem kuģiem, bet Krievija apgalvoja, ka šie kuģi slepeni transportējot ieročus karam Ukrainā. Šim Krievijas apgalvojumam nav nekādu pierādījumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!