Foto: 72. brigāde, publicitātes foto

Smagās kaujās atkāpjoties no Doneckas apgabala pilsētas Vuhledaras, no apdzīvotās vietas nav izdevies evakuēt visus ievainotos Ukrainas karavīrus, atzinis 72. mehanizētās brigādes jaunas komandieris pulkvedis Oleksandrs Ohrimenko.

"Melno zaporižjiešu" vārdā nosauktā 72. mehanizētā brigāde kaujās par Vuhledaru piedalījās kopš 2022. gada vasaras beigām un visu šo laiku bez nomaiņas aizsargāja pilsētu pret okupantu pārspēku.

3. oktobrī brigādes pārstāvis Arsēnijs Prilipka intervijā "Radio Svoboda" atzina, ka atkāpšanās uz jaunām pozīcijām bija grūta, taču ievainotie tikuši evakuēti, tiesa, atzīstot arī zaudējumus. "Bet ievainotos izveda. Protams, tas ir karš. Tas nevar būt bez zaudējumiem, bet, pateicoties tam, ka atkāpāmies uz citu robežu, mēs zaudējumus minimizējām. Tik, cik tas ir iespējams," stāstīja brigādes runasvīrs.

Jaunais 72. brigādes komandieris Ohrimenko, kurš stājās amatā neilgi pirms Vuhledaras krišanas, šonedēļ atzinis, ka visus ievainotos nav izdevies evakuēt.

Ukrainas militārais žurnālists Jurijs Butusovs pat to, vai bijusi savlaicīga pavēle atkāpties no Vuhledaras, ieskicē citu ainu.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!