Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Izraēlas Gaisa spēki pirmdien uzbrukumā Libānas galvaspilsētā Beirūtā nogalinājuši vēl vienu augsta ranga šiītu kaujinieku grupējuma "Hezbollah" komandieri.

Nogalināts "Hezbollah" štāba vadītājs Suhails Huseins Huseini, kurš bija arī "Hezbollah" augstākās militārās struktūras - Džihāda padomes - loceklis.

"Huseini bija svarīga loma ieroču pārvadāšdanā starp Irānu un "Hezbollah"," paziņoja Izraēlas armija. Viņš atbildēja arī par moderno ieroču sadali starp "Hezbollah" vienībām un grupējuma slepeno projektu finansēšanu un loģistiku.

"Tie ietvēra kara plānošanu un īpašās operācijas pret Izraēlu no Libānas un Sīrijas," norādīja Izraēlas armija.

27. septembrī Izraēlas triecienā Beirūtā tika nogalināts "Hezbollah" līderis Hasans Nasralla.

Izraēlas armija sākusi operācijas pret "Hezbollah" Libānas dienvidrietumos

Izraēlas armija sākusi operācijas pret šiītu kaujinieku grupējumu "Hezbollah" Libānas dienvidrietumos, paplašinot sauszemes operācijas gar Libānas piekrasti.

Izraēlas armija savā "Telegram" kanālā pavēstīja, ka 146. divīzija sākusi "ierobežotas, lokalizētas, mērķtiecīgas operatīvās darbības" pret "Hezbollah" mērķiem un infrastruktūru Libānas dienvidrietumos.

Izraēlas armija neatklāj, cik karavīru iesūtījusi Libānā, bet laikraksts "Times of Israel" aplēsis, ka karavīru skaits visticamāk pārsniedz 15 000.

Iepriekš 146. divīzija darbojās Gazas joslā un okupētajā Rietumkrastā.

Izraēla sauszemes operācijas Libānas dienvidos sāka 30. septembrī. Sākotnēji Izraēlas militārās operācijas bija koncentrētas Libānas dienvidos un dienvidaustrumos, bet tagad tās paplašinātas uz dienvidrietumiem.

Libānas kaujinieki uz Izraēlas ziemeļiem raidījuši 105 raķetes

Libānas kaujinieki uz Izraēlas ziemeļiem raidījuši aptuveni 105 raķetes, otrdien paziņoja Izraēlas armija.

Lielākā daļa raķešu pārtvertas, bet dažas trāpīja arī Haifas priekšpilsētām, norādīja armija.

Kādai sievietei šrapnelis viegli ievainojis roku, platformā "X" pavēstīja ātrās palīdzības dienests "Magen David Adom".

Tas Haifai bijis lielākais raķešu trieciens, kopš Libānas kaujinieku grupējums "Hezbollah" pirms gada sāka apšaudīt Izraēlas ziemeļus, norāda laikraksts "Times of Israel".

Haifas ziemeļu priekšpilsētā Kirjat Jamā nodarīti postījumi ēkām un automobiļiem, redzams laikraksta publicētajās fotogrāfijās.

Izraēlas armija kopš 23. septembra intensīvi bombardē Libānas dienvidus un Beirūtas dienvidu piepilsētas, atbildot uz "Hezbollah" uzbrukumiem Izraēlas teritorijai.

1. oktobrī Izraēla Libānā sāka sauszemes operāciju.

Izraēlas deklarētais mērķis ir padzīt "Hezbollah" kaujiniekus no robežas apvidus, lai aptuveni 60 000 iedzīvotāju, kas "Hezbollah" apšaužu dēļ evakuēti no Izraēlas ziemeļiem, varētu atgriezties mājās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!