Foto: Zuma Press/Scanpix/LETA

Izraēlas aizsardzības ministrs Joavs Galants trešdien brīdināja, ka valsts atbilde Irānas aizvadītās nedēļas raķešu triecienam būs "letāla, precīza un pārsteidzoša", ziņo medijs "Sky News".

Izraēlas medijos publicētā video, Galants Teherānas uzbrukumu raksturoja kā neveiksmīgu un sacīja: "Ikviens, kurš mums uzbrūk, tiks sāpināts un par to samaksās."

"Mūsu uzbrukums būs letāls, precīzs un galvenokārt pārsteidzošs. Viņi nesapratīs, kas notika un kā tas notika, viņi redzēs rezultātus," paziņoja līderis.

Aizvadītajā nedēļā, 1. oktobrī, Irāna pret Izraēlu raidīja aptuveni 200 raķešu, no kurām daudzas pārtvēra Izraēlas pretgaisa aizsardzības sistēma.

Teherāna pēc uzbrukuma komentēja, ka triecieni bija atriebība Izraēlas uzsāktajai kampaņai pret Libānas šiītu grupējumu "Hezbollah".

Vienlaicīgi trešdien Izraēlas premjerministrs Benjamins Netanjahu trešdien esot aizvadījis telefona sarunu ar ASV prezidentu Džo Baidenu par Izraēlas iespējamo atbildes triecienu Irānai. Baltais nams vēlāk komentēja, ka saruna starp abiem līderiem bijusi "tieša" un "produktīva". Šī esot bijusi pirmā saruna starp abiem līderiem kopš augusta.

Baltais nams informēja, ka Baidens kārtējo reizi "apstiprināja Izraēlas tiesības aizsargāt savus pilsoņus" no kaujinieku grupējuma. Netanjahu aicināts "līdz minimumam samazināt kaitējumu civiliedzīvotājiem Libānā, tai skaitā blīvi apdzīvotajās teritorijās Beirūtā".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!