Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Izraēlas armija ceturtdien Rietumkrastā nogalinājusi palestīniešu kaujinieku grupējuma "Islāma džihāds" augsta ranga komandieri Mohamadu Abdullahu.

Abdullahs tika nogalināts Izraēlas gaisa triecienā Tulkaremas nometnei. Līdz ar viņu tika likvidēts vēl viens terorists un konfiscētas triecienšautenes M-16 un bruņuvestes, paziņoja armija.

"Islāma džihāds" vadībā Abdullahs aizstāja Muhamadu Džaberu, kurš tika nogalināts Izraēlas triecienā augustā.

"Islāma džihāds" ir palestīniešu teroristu grupējuma "Hamās" sabiedrotais, un abi grupējumi cīnās ar Izraēlas spēkiem Rietumkrastā un Gazas joslā.

Kopš "Hamās" pastrādātā slaktiņa Izraēlā un Gazas kara sākuma ievērojami pieaugusi arī vardarbība Rietumkrastā.

Izraēlas triecienos Beirūtas centram nogalināti 22 cilvēki

Izraēlas triecienos biezi apdzīvotam rajonam Beirūtas centrā ceturtdien tika nogalināti vismaz 22 cilvēki, paziņoja Libānas Veselības ministrija.

Izraēla pēdējās divās nedēļās ir vairākkārt bombardējusi Beirūtas dienvidu priekšpilsētas, kas ir Irānas atbalstītā Libānas šiītu kaujinieku grupējuma "Hezbollah" bastions. Ceturtdienas triecieni bija tikai trešā reize, kad uzbrukts pilsētas centram.

"Ienaidnieka Izraēlas uzbrukumi galvaspilsētai Beirūtai šovasar noveda pie jauniem upuriem - 22 nogalinātiem un 117 ievainotiem cilvēkiem," teikts ministrijas paziņojumā.

Ziņu avots Libānas drošības spēkos, kas pieprasīja anonimitāti, pavēstīja ziņu aģentūrai AFP, ka Izraēla mēģinājusi nogalināt "Hezbollah" amatpersonu, kas bieži apmeklēja triecieniem pakļautās vietas. Vēl nebija zināms, vai šī amatpersona ir starp nogalinātajiem.

Libānas oficiālā ziņu aģentūra NNA ziņoja, ka triecienos tika trāpīts Nveiri un Bastas rajonos.

"Pirmais trieciens Beirūtā bija vērsts pret astoņstāvu ēkas trešo stāvu" Nveiri rajonā, bet otrs trieciens "trāpīja četrstāvu ēkai Bastā", ziņoja NNA.

AFP fotogrāfs otrā trieciena vietā ziņoja, ka ir sagruvušas divas ēkas, bet sprādziena spēks izsitis apkārtējo māju logus.

Glābēji un vietējie iedzīvotāji mēģināja izvilkt izdzīvojušos no gruvešiem, un daži tika aiznesti uz nestuvēm.

Ugunsdzēsēji mēģināja nodzēst ugunsgrēku dzīvojamā ēkā Nveiri rajonā, un iedzīvotāji tika evakuēti no tās augšējiem stāviem ar ugunsdzēsēju kāpnēm.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!