Foto: AFP/Scanpix/LETA

Krievijas armija uz katriem ieņemtiem 2,5 kvadrātmetriem Ukrainas zemes zaudē vienu savu karavīru, paziņojusi Eiropas Drošības un sadarbības organizācijas (EDSO) Ukrainas misijas vadītāja vietniece Nataļja Kostenko.

"Krievijas militārā vadība nozīmīgā mērā paļaujas uz "lielgabalu gaļas" taktiku, demonstrējot, ka progresu tā spēj sasniegt tikai par cenu, ko jebkura cita valsts atzītu par nepieņemamu. Izskaitļots, ka katri 2,5 kvadrātmetri ieņemtās Ukrainas zemes krievu okupantiem izmaksā viena karavīra dzīvību," Kostenko teikto citē aģentūra "Ukrinform".

Visspilgtāk okupantu "gaļas taktiku" ilustrē Vuhledaras kampaņa, viņa uzsver. Okupanti sagrāba pilsētu pēc simtiem ikdienas mēģinājumu pārraut Ukrainas aizsardzību. Krievijas propaganda to jau ir pasludinājusi par stratēģisku uzvaru, bet realitātē okupantiem tas prasīja divus gadus, izmantojot karavīru, artilērijas un aviācijas pārspēku. Tagad viņi ir sagrābuši drupas.

Ukrainas spēki par atkāpšanos no Vuhledaras, lai izvairītos no nonākšanas ielenkumā, oficiāli paziņoja 2. oktobrī. Vuhledaru ilgajās kaujās aizstāvēja Ukrainas 7. mehanizētā brigāde.

Kostenko papildina, ka Ukrainas spēki turpina iznīcināt okupantu militāros štābus, loģistikas maršrutus un munīcijas noliktavas. Piemēram, pagājušajā nedēļā iznīcināti Krievijas 35. un 27. motorizētās strēlnieku brigādes komandpunkti, kā arī 2. kombinēto ieroču armijas komandpunkts.

Saskaņā ar Ukrainas armijas Ģenerālštāba datiem Krievijas spēki kopš pilna mēroga iebrukuma sākum zaudējuši 666 340 karavīrus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!