Foto: Zuma Press/Scanpix/LETA

Eiropas Savienība (ES) nosoda visus uzbrukumus Apvienoto Nāciju Organizācijas (ANO) misijām, pirmdien paziņoja augstais ārlietu pārstāvis Žuzeps Borels, reaģējot uz Izraēlas Aizsardzības spēku (IDF) uzbrukumiem ANO miera uzturēšanas misijai Libānā (UNIFIL).

"Viņu darbs ir ļoti svarīgs. Ir pilnībā nepieņemami uzbrukt Apvienoto Nāciju Organizācijas karaspēkam," pirmdien pauda ES pārstāvis pirms došanās uz ārlietu ministru sanāksmi Luksemburgā.

ANO miera uzturētāju spēki Libānas dienvidos apgalvo, ka divi IDF tanki svētdien iznīcināja galvenos vārtus organizācijas postenim Ramjā, netālu no Izraēlas robežas un "piespiedu kārtā iegājuši pozīcijās", lai pieprasītu tā gaismu izslēgšanu, informē raidsabiedrība BBC. Rezultātā ievainoti tikuši 15 miera uzturētāji.

IDF gan vēlāk piedāvāja citādu notikumu versiju, apgalvojot, ka militārie spēki iegājuši UNIFIL pozīcijās, lai evakuētu ANO karavīrus, kuri tika ievainoti ar prettanku raķeti. "Lai evakuētu ievainotos, divi tanki brauca atmuguriski vietā, kur tie citādi nevarēja virzīties uz priekšu, ņemot vērā apšaudes draudus dažus metrus no UNIFIL pozīcijām," teikts paziņojumā.

Šis ir jaunākais incidents starp nu jau vairākām IDF un ANO misijas Libānā sadursmēm.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!