Foto: AP/Scanpix/LETA

Tiesa Peru piespriedusi bijušajam prezidentam Alehandro Toledo 20 gadus un sešus mēnešus cietumā par korupciju un naudas atmazgāšanu, raksta britu raidsabiedrība BBC.

Prokurori apgalvo, ka viņš kukuļos saņēma 35 miljonus ASV dolāru no Brazīlijas būvniecības uzņēmuma, kuram tika piešķirts līgums par ceļa būvniecību Peru dienvidos.

Toledo, kurš ir 78 gadus vecs, prezidenta amatā bija no 2001. līdz 2006. gadam. Viņš tika arestēts pirms pieciem gadiem Kalifornijā, kur daudzus gadus dzīvoja un strādāja, un pērn tika izdots Peru. Brazīlijas uzņēmums "Odebrecht" atzina, ka ir samaksājis miljoniem dolāru kukuļus amatpersonām visā Latīņamerikā un ASV, lai nodrošinātu valdības līgumus.

Tiesnese Inesa Rohasa sacīja, ka Peru iedzīvotāji ir "uzticējušies" Toledo kā savam prezidentam, kas ir "atbildīgs par valsts finanšu pārvaldību" un atbildīgs par resursu "aizsardzību un pareizas" izmantošanas nodrošināšanu. Tā vietā, viņš "izkrāpis" valsti, sacījusi tiesnese.

Toledo ir noraidījis viņam izvirzītās apsūdzības un pirmdien bieži smīnēja un reizēm smējās, kad savas domas pauda tiesnese.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!