Foto: EPA/Scanpix/LETA

Par okupantu nākamo mērķi Ukrainā var kļūt Zaporižja – Krievijas spēki varot sākt uzbrukumu šai pilsētai, atsaucoties uz kādu augsta ranga Ukrainas ierēdni, vēsta portāls "The Economist".

"Tas pats avots pieļauj, ka Krievija, iespējams, jau ir atgriezusi sev līdz pusei teritorijas, ko Ukraina sagrāba Kurskas apgabalā 2024. gada augustā, kas bija vienīgā nozīmīgā Ukrainas virzība pēc neveiksmīgā 2023. gada pretuzbrukuma," teikts rakstā.

Situācijas kaujas laukā publikācijā ir raksturota kā drūma. Krievija, par spīti lieliem zaudējumiem, sasniedz būtisku progresu, uzbrūkot vienlaikus vairākās vietās gar 1000 kilometrus garo frontes līniju. Saskaņā ar amerikāņu aplēsēm, okupanti Ukrainā kā nogalinātus un ievainotus ir zaudējuši jau 600 tūkstošus karavīru.

Pašlaik Krievija turpina Pokrovskas aplenkšanas procesu. Šī pilsēta ir svarīgs loģistikas mezgls Ukrainas austrumos. Tāpat okupanti virzās uz dienvidiem, kur ir pārņemtas virsotnes ap Vuhledaras pilsētu, situāciju ieskicē medijs.

Tomēr situācija frontē nav vienīgās Ukrainas bažas. Iespējamā Donalda Trampa uzvara novembrī gaidāmajās ASV prezidenta vēlēšanās var apdraudēt lielu daļu tiešās amerikāņu palīdzības Ukrainai. Arī Kamalas Harisas uzvara neko negarantē, piebilst medijs. Vācija, kas ir Ukrainas otra lielākā atbalstītāja jau ir likusi saprast, ka palīdzības apjomi saruks, to pašu saka arī Francija, atzīmē "The Economist".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!