Foto: Royal Air Force

Lielbritānijas Karaliskie Gaisa spēki (RAF) apmācījuši jau 200 ukraiņu pilotus, kuri tiek gatavoti darbam ar F-16 iznīcinātājiem, paziņojis Apvienotās Karalistes Bruņoto spēku ministrs vietnieks Lūks Polards.

"Vai jūs zinājāt, ka Apvienotā Karaliste ir sagatavojusi jau 200 ukraiņu pilotus?" Polards ierakstījis platformā "X".

"Šodien es apmeklēju jaunākās pilotu grupas izlaidumu pēc RAF apmācību programmas. Šie piloti drīz lidos ar Ukrainas F-16," teikts otrdienas, 22. oktobra, vakarā publicētā ierakstā.

Lielbritānija būs ar Ukrainu tik, ilgi, cik vien tas būs nepieciešams, viņš uzsver.

Britu aizsardzības portāls "ukdj" skaidro, ka ar RAF apmācību ukraiņu pilotiem viss nav beidzies. Pirms doties kaujas misijās ar F-16, pilotiem vēl jāiziet uzlabotās lidošanas apmācības, ko nodrošina Francija, tādā veidā vēl vairāk nostiprinot lidotāju prasmes.

Lai gan Lielbritānija pati neizmanto F-16 iznīcinātājus, britu līderi atbalsta starptautisko programmu, lai apmācītu pilotus un nodrošinātu Ukrainai lidmašīnas.

Lielbritānijā RAF programmā ukraiņu piloti apgūst lidmašīnas vadīšanu, navigāciju, lidošanu formācijās un citas zināšanas. Tāpat tur tiek apgūta angļu valoda, kas ir arī starptautiskā lidojumu valoda, lai uzlabotu savietojamību ar NATO gaisa spēkiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!