Foto: AFP/Scanpix/LETA

ASV aizsardzības ministrs Loids Ostins trešdien apstiprināja, ka Vašingtonas rīcībā ir pierādījumi par Ziemeļkorejas karaspēka atrašanos Krievijā, tomēr vēl pagaidām neesot skaidrs, kāds ir šo darbību mērķis, ziņo aģentūra "Reuters".

"Ir pierādījumi, ka Krievijā atrodas KTDR karaspēks," paziņoja ASV pārstāvis.

"Ko tieši viņi dara? Jāskatās. Tās ir lietas, kas mums ir jāsakārto," piebilda līderis.

"Mēs turpināsim vadīties pēc šī pavediena un redzēsim, kas šeit notiek," sacīja Ostins, atsaucoties uz izlūkošanas informāciju: "Ja viņi ir līdzkaujinieki, ja viņu nolūks ir piedalīties šajā karā Krievijas vārdā, tā ir ļoti, ļoti nopietna problēma."

Apgalvojumi par Ziemeļkorejas karaspēka iespējamu dalību Krievijas agresijā pret Ukrainu iepriekš izskanējuši no Kijivas un Seulas.

Ukrainas prezidents Volodmirs Zelenskis pagājušajā nedēļā apgalvoja, ka Ziemeļkoreja ir faktiski iekļauta karā, uzsverot, ka kopumā Krievijas armijai pievienosies vismaz 10 000 ziemeļkorejiešu. Šonedēļ prezidents norādīja, ka Krievija gatavo divas Ziemeļkorejas karavīru vienības ar 6000 karavīru katrā.

Dienvidkorejas likumdevēji trešdien informēja, ka Ziemeļkoreja jau esot nosūtījusi 3000 karavīru atbalstīt Krieviju tās kara centienos. Seula norāda, ka aptuveni 10 000 Phenjanas karavīru pilnīga nosūtīšana uz kaujas lauku tiks pabeigta līdz decembrim.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!