Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Pagaidām nav zināms, cik efektīvi Eiropas kaujaslaukā būs totalitārās Ziemeļkorejas karavīri, par kuru drīzu iesaistīšanos Krievijas karā pret Ukrainu pēdējā laikā izskan arvien vairāk brīdinājumu, taču atšķirībā no lielas daļas nemotivētu Krievijas karavīru, ziemeļkorejieši ir ar "iepriekš ieprogrammētu ideoloģiju", medijam "The Economist" norādījis Ukrainas militārā izlūkdienesta (GUR) vadītājs Kirils Budanovs.

Kopš Krievija 2022. gada februārī sāka pilna mēroga iebrukumu Ukrainā, bet nespēja realizēt Kremļa sākotnējo plānu par ātru Ukrainas iekarošanu, Maskava ir ievērojami satuvinājusies ar starptautiski izolēto un sankcijām pakļauto Phenjanu.

Kā ziņojuši Rietumu un Ukrainas izlūkdienesti, Ziemeļkoreja Krievijai piegādā karam nepieciešamo munīciju un raķetes. Šogad jūnijā diktators Vladimirs Putins pirmo reizi 24 gadu lakā ieradās vizītē Phenjanā, kur tikās ar vadoni Kimu Čenunu – abi diktatori parakstīja vienošanos par stratēģisko partnerību, kas paredzot arī sniegt militāro palīdzību abām pusēm.

Kirils Budanovs intervijā "The Economist" atklāj, ka Ziemeļkorejas karavīri pašlaik tiek apmācīti četros poligonos Krievijas Tālajos austrumos.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!