Foto: AP/Scanpix/LETA

Tropiskās vētras "Trami" radītajos plūdos un zemes nogruvumos bojā gājuši vismaz 26 cilvēki un vairāk nekā 150 000 bijuši spiesti pamest savas mājas, ceturtdien paziņojušas varasiestādes, vēsta aģentūra "Reuters".

"Trami", kas vietējā mērogā tiek dēvēta par vētru "Kristīne", galvenajā Lusonas salā izraisīja spēcīgas lietusgāzes, izraisot plašus plūdus un zemes nogruvumus.

Varasiestādes ziņoja, ka vairums pēdējo dienu vētras radīto nāves gadījumu bijuši saistīti ar noslīkšanu un zemes nogruvumiem centrālajā Bikolas reģionā, tostaro Nagas pilsētā, kur ziņots par 14 mirušajiem.

Vairāk nekā 163 000 cilvēku meklēja patvērumu evakuācijas centros, informēja civilās aizsardzības birojs. Lielākā daļa no tiem bijuši Bikolā, iedzīvotājiem bēgot no savām mājām, kad plūdu ūdeņi sasniedza māju jumtus.

Civilās aviācijas regulators ceturtdien paziņoja, ka vētras dēļ visā valstī ir atcelti vismaz ducis lidojumu. Vienlaikus valdība lika uz laiku slēgt uzņēmumu un skolu darbību.

Filipīnās ik gadu tiek reģistrētas vidēji 20 tropiskās vētras, kas bieži izraisa spēcīgas lietusgāzes, vējus un nāvējošus zemes nogruvumus, norāda aģentūra.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!