Foto: AP/Scanpix/LETA

Lai gan Vācija un ASV ir starp tām valstīm, kuras publiski bremzē Ukrainas centienus saņemt uzaicinājumu pievienoties NATO, ir arī vairākas citas alianses dalībnieces, kuras šādu soli neatbalsta, tomēr slēpjas aiz Berlīnes un Vašingtonas, atsaucoties uz četrām anonīmām ASV un NATO amatpersonām, vēsta medijs "Politico".

Amatpersonas "Politico" komentējušas, ka Vācija un ASV ir vienas no galvenajām nācijām, kuras bremzē iespējamu uzaicinājuma saņemšanu. Komentējot "uzvaras plānu", Zelenskis ir uzsvēris, ka uzaicinājumu Ukrainai vajadzētu saņemt "tagad", vienlaikus apzinoties, ka reāla pievienošanās aliansei notiktu tikai pēc kara beigām.

"Alianse līdz šim nav sasniegusi punktu, kurā tā būtu gatava piedāvāt dalību vai uzaicinājumu Ukrainai," sarunā ar mediju komentēja ASV vēstniece NATO Džuliana Smita uzsvēra Vašingtonas nostāju.

Vienlaikus Zelenskis šonedēļ pauda žurnālistiem, ka apzinās Vācijas nostāju šajā jautājumā: "Tas, ka Vācijas puse ir skeptiski noskaņota pret mūsu iestāšanos NATO, ir fakts (..). Mums visiem būs daudz jāstrādā ar Vācijas pusi. Bet tomēr Amerikas Savienotās Valstis to ietekmēs."

Vācijas kanclers Olafs Šolcs aizvadītajā nedēļā kopīgā preses konferencē ar ASV prezidentu Džo Baidenu izteicās: "Mēs rūpējamies, lai NATO nekļūtu par daļu no kara, lai šis karš nepārvēršas par daudz lielāku katastrofu."

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!