Foto: AFP/Scanpix/LETA

Krievijas karaspēks šonedēļ uz mērķiem Ukrainā raidījis vairāk nekā 1100 vadāmās aviācijas bumbas, apmēram 20 dažādu tipu raķetes un vairāk nekā 560 trieciendronus, svētdien paziņoja Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis.

"Krievija nepārtrauc savu teroru pret Ukrainu. Ik dienu tā īsteno agresiju pret mūsu iedzīvotājiem, pilsētām un ciematiem," sociālajos tīklos ierakstījis Zelenskis.

"Vēlos izteikt pateicību mūsu cilvēkiem, kuri dienu un nakti strādā, lai aizsargātu ukraiņus no Krievijas uzbrukumiem, sniedz palīdzību un vienmēr ir gatavi glābt dzīvības," uzsvēris Ukrainas prezidents.

"Kopā ar mūsu partneriem mēs cītīgi strādājam, lai apturētu ienaidnieku, stiprinātu Ukrainu un nodrošinātu maksimālu aizsardzību mūsu tautai, lai šis Krievijas terors kļūtu neiespējams," piebildis Zelenskis.

Krievija aizvadītajā naktī uzbrukusi Ukrainai ar 80 trieciendroniem "Shahed" un nenoteikta tipa bezpilota lidaparātiem, no kuriem līdz plkst. 9.30 pēc vietējā laika, kas vienāds ar Latvijas laiku, desmit apgabalos notriekts 41 lidaparāts, svētdien paziņoja Ukrainas Gaisa spēki.

"Lielākā daļa ienaidnieka bezpilota lidaparātu tika notriekti Odesas un Kijevas apgabalos," teikts ikrīta biļetenā.

Tajā piebilsts, ka vēl 32 bezpilota lidaparātu "lokācija pazaudēta", un viens "aizlidoja Baltkrievijas virzienā".

Gaisa trauksme Kijivā sestdienas vakarā ilga aptuveni trīsarpus stundas, un Ukrainas galvaspilsētas apkaimē tika notriekti aptuveni 10 droni, iepriekš paziņoja pilsētas militārā administrācija. Kijivas apgabalā dronu atlūzas nodarījušas postījumus privātmājai un diviem automobiļiem.

Sumu apgabalā naktī trieciendroni uzbruka kritiskās infrastruktūras enerģētikas objektiem Romnu rajonā, uzbrukuma sekas tiek precizētas, pavēstīja apgabala militārā administrācija.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!