Foto: AP/Scanpix/LETA

Krievijas ekonomika un agresīvais karš Ukrainā tiek pakļauti arvien lielākai spriedzei un arvien vairāk rada neatliekamus izaicinājumus Krievijas diktatora Vladimira Putina spējām uzturēt šo iebrukumu ilgtermiņā, savā analīzē raksta ASV bāzētā domnīca "Institute for the Study of War" (ISW).

Krievijas reģionālās varasiestādes nesen ir ievērojami palielinājušas vienreizējo naudas prēmiju tiem, kas piesakās karadienestā. Tas tiek darīts, lai uzturētu Krievijas spēku rekrutēšanas ātrumu, kas pašlaik ir aptuveni 30 tūkstoši jaunu karavīru mēnesī. Taču Krievijas dzīvā spēka rezerves nav bezgalīgas un Maskavai jārēķinās ar arvien pieaugošām izmaksām, lai kompensētu zaudējumus frontē, uzsver ISW.

Krievijas privātie uzņēmumi, lai piesaistītu darbaspēku, ir spiesti piedāvāt algas, kas vairākas reizes pārsniedz nozares vidējos rādītājus.

Kara izmaksas, darbaspēka trūkums un spiediens uz darbinieku algām var radīt Krievijas ekonomikas pārkaršanu un likt diktatoram Vladimiram Putinam pieņemt grūtus lēmumus.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!