Kambodžas parlaments piektdien pieņēma likumu, kas paredz piespriest laulības pārkāpējiem līdz gadam ilgu cietumsodu, kā arī aizliedz poligāmiju un asinsgrēku.
Kambodžas pilsoņiem turpmāk drīkstēs būt tikai viens dzīvesbiedrs, bet laulības pārkāpējiem varēs piespriest cietumsodu no mēneša līdz gadam, kā arī naudassodu, kas ir līdzvērtīgs 137 latiem.

63 deputātu izstrādātajā likumā teikts, ka "šī likuma nolūks ir aizsargāt cieņu, stiprināt saskaņu ģimenē un vīra un sievas abpusējo cieņu".

Tikmēr opozīciju pārstāvošie deputāti likumu raksturo kā drakonisku un uzskata, ka tas liek valstij atgriezties pagātnē, kad no 1975. līdz 1979.gadam valdīja kaujinieku grupējums "Sarkanie khmeri" un kad par ārpuslaulību attiecībām varēja sodīt ar nāvi.

Likumprojekts tika ierosināts pirms pieciem mēnešiem, kad Kambodžas premjerministrs Huns Sens atklāti pauda neapmierinātību par to, ka valdības amatpersonas uz oficiālajiem pasākumiem savu sievu vietā ņem līdzi mīļākās.

Valdības vadītājs arī uzskata, ka jaunais likums palīdzēs samazināt korupciju, jo amatpersonām mīļāko uzturēšanai ir vajadzīgi papildu līdzekļi.

Lai arī daudziem precētiem kambodžiešiem ir ārlaulības attiecības, likums nepārprotami ietekmēs Kambodžas rojālistu partijas līderi princi Norodomu Ranaridhu, kurš sabiedrībā bieži ir redzams kopā ar savu mīļāko. Princis Ranaridhs bija Kambodžas parlamenta prezidents līdz šī gada sākumam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!