Ugandas ministri ir nosodījuši kādu Dānijas mākslinieku, kurš ir aicinājis vietējos iedzīvotājus pieņemt viņa vārdu, par to iegūstot cūku vai kazu bez maksas, informē ārvalstu prese.
Kritika izteikta laikā, kad Dānijas galvaspilsētā Kopenhāgenā tikusi atklāta Kristiāna Von Hornsleta izstāde ar attēliem no Butejongeras ciema, raksta BBC.

Pats mākslinieks uzskata, ka tādējādi viņš palīdz ciemata iedzīvotājiem, uzsverot starptautiskās palīdzības nepietiekamību.

Viņa izstādes nosaukums ir "Mēs vēlamies jums palīdzēt, mēs vēlamies pār jums valdīt". Viņš stāsta, ka pēc 50 gadiem, kuru laikā nepārtraukti piešķirta palīdzība Trešās pasaules valstīm, Āfrika joprojām ir nabadzīga.

Mākslinieks uzskata, ka viņa piedāvājums bija brīvās tirdzniecības piemērs, taču vietējās amatpersonas uzskata to par melošanu un pazemojumu. Viņš esot radījis vietējiem ļaudīm priekšstatu, ka pēc cūkas iegūšanas viņi izkļūs no vispārējās nabadzības.

Pašlaik identitātes dokumenti ar jauno vārdu jau ir aptuveni 100 ciemata iedzīvotājiem, vārdu mainīt gatavojas vēl 207 cilvēki.

Mākslinieks cer, ka noslēgumā tika mainīts arī ciemata nosaukums. "Mēs ar šo pasākumu atspoguļojam attiecības starp Rietumiem un Āfriku, tikai daudz samazinātākā formā," viņš saka.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!