Protestējot pret uzsāktajiem Bronzas kareivja pārvietošanas darbiem, pieminekļa atbalstītāji ceturtdien vakarā sāka demolēt Tallinu. Protestētāji apkārtējām mājām izsita stiklus, tika gāztas riņķī tuvumā novietotās automašīnas. Pēc neoficiālas informācijas esot pat aizdedzināta kāda koka ēka.
Saskaņā ar pēdējo informāciju grautiņā cietuši aptuveni 50 cilvēki, viens no gūtajiem ievainojumiem miris.

Nemieros cietusi arī Latvijas vēstniecība, kas atrodas dažu kvartālu attālumā no Bronzas kareivja. Vairāki vēstniecības darbinieki ceturtdienas vakarā joprojām atradās vēstniecības ēkā, jo netika no turienes prom.

Kā skaidroja Latvijas konsule Tallinā Nora Labanovska, tad kāds nemiernieku mests ķieģelis Latvijas vēstniecības logā esot trāpījis vienai no vēstniecības darbiniecēm.

Konsule skaidroja, ka mājai, kas atrodas pretim vēstniecībai, esot izsisti visi logi. Lai nodrošinātu sevi ar ieročiem, nemiernieki uzlauzuši bruģi. Nemiernieku izkliedēšanai policija izmantojusi asaru gāzi, kura ieplūdusi arī vēstniecības telpās.

Kā ziņo "PM Online", tad vakarā pie Bronzas kareivja pieminekļa bija sapulcējušies vairāk nekā 1000 cilvēku. Ap pusdeviņiem vakarā satrakojies pūlis sāka mest ar stikla pudelēm, olām un akmeņiem uz mašīnu, kas atveda metāla nožogojumu, kā arī uz strādniekiem. Pēc pēdējām ziņām, sadursmēs cietuši aptuveni 50 cilvēki, viens miris.

Aptuveni deviņos vakarā policija atkārtoti aicināja pūli izklīst, taču cilvēki neklausīja. Pusdesmitos policija cilvēkus sāka atstumt no pieminekļa, un tie, virzoties pa Tenismegi ielu sāka protestēt pie Tieslietu ministrijas ēkas.

Kā ziņo portāls, tad nemiernieki kinoteātra "Kosmoss" teritorijā lauzuši ceļa zīmes, situši stiklus veikalu vitrīnās un tramvaju pieturās, izdemolēts viens no kioskiem, kurš pēc tam novietots uz ielas, kā arī viens no tuvumā esošajiem veikaliem. Lai izkliedētu nemierniekus, policija pielietoja asaru gāzi un ūdens lielgabalus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!