Norvēģijas slimnīca pirmdien paziņojusi, ka plāno nodrošināt visiem jaundzimušajiem pretzagšanas signalizāciju, lai pasargātu no nolaupīšanas un izvairītos no bērnu sajaukšanas.
"Galvenais iemesls ir tas, ka mēs vēlamies pastiprināt drošību," aģentūrai AFP norādīja Ākešhusas universitātes slimnīcas vadītājs Ēriks Nurmanns.

"Bija laiks, kad Norvēģija piedzīvoja vairākas bērnu nolaupīšanas, un no tā mēs vēlamies izvairīties," viņš teica.

Signalizācijas sistēmā ir divas mikroshēmas - viena no tām piestiprināta pie aproces ap bērna potīti un otra pie mātes aproces.

Signalizācija sāk darboties, kad abas mikroshēmas atrodas noteiktā attālumā. Ja sieviete cenšas paņemt svešu bērnu vai kāds mēģina noraut bērnam aproci, slimnīcas durvis automātiski bloķējas un lifti apstājas.

Ākešhusas slimnīcā, kas atrodas netālu no galvaspilsētas Oslo un kurā ir viena no Norvēģijas lielākajām dzemdību nodaļām, kas katru gadu pieņem aptuveni 4200 dzemdību, nekad nav nolaupīts bērns, sacīja Nurmanns.

Slimnīcas, kura kļūs par pirmo Skandināvijas valstīs, kur tiks ieviesta šī dārgā sistēma, vadība nolēmusi sākt signalizāciju izmantot, pēc pārcelšanās uz jaunajām telpām 1. oktobrī.

Līdz tam jaunajai sistēmai nepieciešams slimnīcas valdes apstiprinājums.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!