Visi upuri, kas nedēļas nogalē nomira nosmokot, bija vecāki par 70 gadiem.
Japānā gadu mijas periodā ģimenes tradicionāli gatavo dārzeņu zupu "odzuni" ar lipīgo rīsu kūkām "moči".
Ugunsdzēsības departaments brīdināja, ka ar šīm kūkām var aizrīties un nosmakt, tās nepietiekami sakošļājot. Ugunsdzēsēji arī ieteica lipīgo rīsu kūkas sagriezt mazos gabaliņos pirms ēšanas, sevišķi bērniem un cilvēkiem gados.
Japānā katru gadu vairāki cilvēki nosmok, aizrijoties ar šīm rīsu kūkām. Šī nelaime parasti piemeklē cilvēkus gados vai mazus bērnus.
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit