Foto: stock.xchng

ASV apgabala tiesnesis noraidījis dzīvnieku tiesību aktīvistu organizācijas PETA iesniegto prasību pret delfināriju "SeaWorld", kuru tā apsūdzēja zobenvaļu paverdzināšanā.

ASV apgabala tiesā Sandjego prasība tika iesniegta pērnā gada oktobrī, un tā bija vērsta pret jūras atrakciju parku tīkla "SeaWorld" diviem delfinārijiem Kalifornijā un Floridā.

Atsaucoties uz ASV Konstitūcijas 13.labojumu, kas aizliedz verdzību, PETA pieprasīja nekavējoties atbrīvot trīs zobenvaļus, kas tiek izmantoti šovos.

Tomēr ASV apgabala tiesas tiesnesis Džefrijs Millers PETA prasību noraidīja, norādot, ka 13.labojums attiecas tikai uz cilvēkiem.

"SeaWorld" preses pārstāvis pauda pārliecību, kā ātrums, ar kādu tiesa pieņēma šo lēmumu, skaidri parāda "PETA nepamatotās apsūdzības absurdumu".

Viņš uzsvēra, ka "SeaWorld" atbilst visiem augstākajiem standartiem, un noraidīja jebkuras apsūdzības attiecībā uz jūras dzīvnieku aprūpes kvalitāti un dzīves apstākļiem.

Savukārt PETA preses pārstāvis jau paziņojis, ka organizācija negrasās padoties un turpinās cīņu līdz tai "nenovēršamajai dienai, kad visi dzīvnieki būs brīvi no paverdzināšanas cilvēku izpriecām".
"Šīs dienas lēmums nemaina faktu, ka zobenvaļi, kuri reiz dzīvoja brīvībā (..), šodien tiek turēti kā vergi," norādīja PETA pārstāvis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!