Foto: morgueFile

Policija kādā akā Meksikas ziemeļos atradusi 12 cilvēku līķus, no kuriem četri jau identificēti kā pagājušajā nedēļā pazudušas mūziķu grupas dalībnieki, vēsta raidsabiedrība BBC.

Policijas eksperti norāda, ka akā varētu būt vēl vairāk ķermeņu. 12 mūziķi un astoņi grupas "Kombo Kolombia" komandas dalībnieki pazuda pēc uzstāšanās Idalgo pilsētā ceturtdienas naktī. Policija sāka izmeklēšanu, pieņemot, ka grupa ir nolaupīta.

Policija stāsta, ka vienam no grupas dalībniekiem izdevās aizbēgt no nolaupītājiem, viņš arī devis norādes, kas palīdzēja atrast 30 kilometrus tālāk esošo aku. Nuevoleonas štata drošības iestāžu pārstāvis Horhe Domene pastāstīja, ka izdzīvojušais grupas dalībnieks ir sists, bet viņa veselības stāvoklis ir stabils.

Medijiem nav zināms, kā grupas dalībniekam izdevās izbēgt un vai vēl kāds ir paglābies, norāda BBC.

Jau vēstīts, ka Meksikas policija meklē 20 bez vēsts mīklaini "izgaisušus" muzikantus, kuri pazuduši drīz pēc koncerta Ildago. Kopš tā laika viņi neatbildēja uz radinieku telefona zvaniem un nedeva par sevi nekādas ziņas. Radinieki, kuri ieradušies notikuma vietā, vien atraduši tukšās mūziķu automašīnas.

Pēdējos gados narkotirgotāju bandas Meksikā ir nogalinājušas vairākus mūziķus. Lielākā daļa no bojāgājušajiem spēlējuši "narcocorridos" stilā, kas apdzied narkobaronu dzīves, skaidro BBC.

"Kombo Kolombia" specializējās Meksikas populārajā mūzikā, kas parasti netiek saistīta ar narkobandām. Tomēr vietējie mediji ziņo, ka grupa spēlējusi bāros, kur iepriekš notikuši bandu uzbrukumi.

Ar narkotiku tirdzniecību saistītajā vardarbībā pēdējo sešu gadu laikā Meksikā gājuši bojā vairāk nekā 70 000 cilvēku, uzsver BBC.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!