Foto: AP/Scanpix

Ēģiptes tiesa ceturtdien attaisnojusi par līdzekļu piesavināšanos apsūdzētos gāztā prezidenta Hosni Mubaraka divus dēlus un viņa valdības pēdējo premjeru Ahmedu Šafiku, vēsta raidsabiedrība BBC.

Šafiks, kurš kopš zaudējuma 2012. gada prezidenta vēlēšanās dzīvo Apvienotajos Arābu Emirātos, tika tiesāts aizmuguriski. Mubaraka dēli Gamals un Ala kopš tēva gāšanas ir iesaistīti vairākos tiesas procesos.

Visiem trijiem joprojām draud citas apsūdzības korupcijā.

Ar ceturtdienas lēmumu attaisnoti vēl desmit citi apsūdzētie, norāda BBC.

Minētajā prāvā tiesa pārbaudīja apsūdzības, ka Šafiks ir ļāvis Mubaraka dēliem uzņēmējiem par pazeminātu cenu iegādāties Ēģiptes pilotu asociācijas zemi.

Pats Hosni Mubaraks kopš atbrīvošanas no apcietinājuma augustā atrodas mājas arestā.

85 gadus vecajam Mubarakam pagājušajā gadā piesprieda mūža ieslodzījumu par demonstrantu nogalināšanu 2011. gada tautas sacelšanās laikā, kas noveda pie Mubaraka 30 gadu valdīšanas beigām.

Šogad tiesa pieņēma Mubaraka apelāciju un nolēma rīkot atkārtotu prāvu, bet laika periods, kas Ēģiptē atļauj personu turēt pirmstiesas apcietinājumā ir iztecējis. Pēdējais likumiskais pamatojums turēt Mubaraku apcietinājumā bija korupcijas lieta, kas ierosināta pret Mubaraku, bet šajā lietā tiesa trešdien nolēma eksprezidentu atbrīvot.

Bijušais prezidents joprojām ir apsūdzēts trīs korupcijas lietās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!