Kā informēja EP preses sekretāre Latvijā Signe Znotiņa-Znota, politiķi norāda, ka fakts, ka tikai viens no trīs patērētājiem ES zina par transtaukskābēm, apliecina, ka ar informāciju marķējumā, ja tāda ir, vien nav pietiekami līdzēts. Informācija par transtaukskābēm marķējumā ir svarīga, taču to jāpapildina ar obligātiem ierobežojumiem.
Šī iemesla dēļ, kā uzskata politiķi, Eiropas Komisijai, cik drīz vien iespējams, būtu jāierosina ES līmeņa juridiski saistoši ierobežojumi rūpnieciski ražoto transtaukskābju saturam visos pārtikas produktos – vēlams divu gadu laikā.
Transtaukskābes mēdz izmantot lētākā pārtikā, kas nozīmē, ka cilvēki ar zemākiem ienākumiem ir visvairāk pakļauti pārtikas produktiem ar augstāku transtaukskābju saturu. Tas savukārt palielina potenciālo nevienlīdzības pieaugumu veselības jomā.