Foto: Reuters/Scanpix
Maskavā trešdienas rītā slēgts organizācijas cilvēktiesību organizācijas "Amnesty International" birojs, ziņo organizācijas pārstāvji.

Darbinieki trešdienas rītā attapušies pie aizzīmogotām durvīm, pie kurām bijis paziņojums, ka ieiešana biroja telpās ir aizliegta.

"Mēs nezinām, kas lika Maskavas varasiestādēm nepieļaut mūsu darbiniekiem ieiešanu birojā - negaidīts pārsteigums, par kuru mēs iepriekš neesam saņēmuši nekādu brīdinājumu," vēstulē portālam "Delfi" norāda "Amnesty International" Eiropas direktors Džons Dalhuiseins.

"Ņemot vērā pilsoniskās sabiedrības darba klimatu Krievijā, ir iespējami dažādi skaidrojumi, bet ir pāragri veikt kādus secinājumus.

Mēs strādājam, lai situāciju atrisinātu, cik ātri vien iespējams un ceram, ka mūsu darba pārtraukšanai ir kāds vienkāršs administratīvs izskaidrojums. Mēs esam simtprocentīgi pārliecināti, ka esam izpildījuši visas savas saistības kā īrnieki," viņš skaidro.

Biroja slēdzene un signalizācijas sistēma esot noņemta, bet elektrības padeve pārtraukta. Birojs tiek īrēts no pašvaldības, un paziņojumā uz organizācijas durvīm minēts, ka ēka ir Krievijas Federācijas pilsētas īpašums, un neviens nevar tajā ieiet bez municipalitātes pārstāvja klātbūtnes.

"Amnesty International" pārstāvji centušies sazināties ar pilsētas pārstāvjiem, kuru kontakti norādīti atstātajā paziņojumā, taču tas pagaidām nav izdevies.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!