Uzņemot Ukrainas jaunievēlēto prezidentu Volodimiru Zelenski Vācijas galvaspilsētā Berlīnē, kanclere Angela Merkele nofilmēta drebam, raisot bažas par viņas veselības stāvokli. Nedaudz vēlāk gan viņa žurnālistiem norādīja, ka jūtoties labi.

Vācijas valdības vadītājai acīmredzamā ķermeņa trīcēšana sākusies, kad viņa kopā ar Zelenski aptuveni 30 grādu svelmē miera stājā stāvējusi, klausoties orķestri spēlējam abu valstu nacionālās himnas. Kā norāda ziņu aģentūra AFP, tobrīd debesīs nav bijis ne mākonītis, un abi valstu līderi stāvējuši tiešos saules staros.

Tieši lielais karstums arī tiek vainots 64 gadus vecās politiķes drebēšanas izraisīšanā. Dažas stundas vēlāk Merkele aģentūrai "Associated Press" atklāja, ka kopš tā brīža izdzērusi vismaz trīs glāzes ūdens, un jūtoties ļoti labi. Savukārt Zelenskis žurnālistiem atzīmējis, ka bijis blakus, un, ja kaut kas notiktu, kanclere būtu drošībā, raksta "Independent".

Video redzams, ka Merkele jutusies labāk jau tūlīt pēc himnu nospēlēšanas, kad abi valstu līderi devušies tālāk pa sarkano paklāju, atbilstoši ceremoniālajai procedūrai, kā tas iepriekš paredzēts.

Vācijā likums paredz personas, tostarp politiķu, tiesības uz veselības stāvokļa neizpaušanu, un līdz ar to publiski nav zināms, vai valsts vadītāju nomoka kādas ilgstošas veselības problēmas vai arī tas bijis iepriekš nepieredzēts vājuma brīdis.

Merkele iepriekš paziņojusi, ka pēc ceturtā kanclerēšanas termiņa beigām 2021. gadā plāno pamest politiku. Tajā pašā laikā patlaban bez kancleres akcepta dažādi politiķi un mediji aicinājuši Merkeli virzīt Eiropadomes vai Eiropas Komisijas vadībā, atzīmējot viņas politisko pieredzi, spēku un izturību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!