Foto: AFP/Scanpix/LETA

Par spīti dažkārt neordinārajai valsts vadīšanas manierei un paustajām idejām, Donaldam Trampam ārkārtīgi veiksmīgi izdevies konsolidēt ietekmi savas partijas biedru un atbalstītāju acīs. Šī iemesla dēļ viņa kļūšana par Republikāniskās partijas kandidātu 2020. gada ASV prezidenta vēlēšanās faktiski bija tikai formalitāte – par to šaubu nebija jau ļoti ilgi.

Ja īstermiņā republikāņu politiskās ambīcijas un cerības ir pilnībā saistītas ar Trampu, tad par ilgtermiņa stratēģiju un perspektīvām ir daudz vairāk jautājumu. Aplūkosim, kā Republikāniskās partijas nometnē varētu izskatīties "dzīve pēc Trampa" un kuri varētu būt tie politiķi, kas kļūs par nākamo partijas seju.

Prezidenta vēlēšanas testēs Trampa lojālistus

Baltā nama atslēgām nonākot Trampa kabatā, liels skaits republikāņu mēģināja izrādīt lojalitāti prezidentam un atbalstīt viņu, kad vien radās tāda izdevība. Prezidenta lojālistu lokā nonākuši arī tādi politiķi, kuri iepriekš pauda izteiktu skepticismu par miljardieri no Ņujorkas un viņa idejām. Šāda parādība gan nav ļoti pārsteidzoša – Trampa lielā popularitāte republikāņu vēlētāju vidū nozīmē to, ka nostāšanās pret prezidentu sagādās vairāk problēmu nekā ieguvumu.

Viens no būtiskākajiem faktoriem, kas izšķirs to, kurā virzienā dosies Republikāniskā partija, būs Trampa sniegums 3. novembrī paredzētajās ASV prezidenta vēlēšanās.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!