Foto: Sputnik/Scanpix

Bijušais Igaunijas prezidents Tomass Hendriks Ilvess uzskata, ka Krievijas uzvedība liek apsvērt iespēju liegt iebraukšanu Eiropas Savienībā (ES) pilnīgi visiem Krievijas pilsoņiem, vēsta portāls "Delfi.ee".

"Varbūt mums ir laiks paņemt pārtraukumu visiem, un es ar to domāju visiem braucieniem no Krievijas. Līdz pat iebrukumam Krimā šie ļaudis augstprātīgi pieprasīja bezvīzu ceļošanu uz ES. Vienkārši iesaldējiet vīzas, izņemot ārkārtas ģimenes apstākļiem. Uz kārts ir likta Eiropas drošība. Pietiek," Ilvess ierakstīja tviterī.

Bija tādi, kas komentāros eksprezidentam iebilda, norādot, ka no šāda soda cietīs parastie Krievijas pilsoņi, kuri nevar atbildēt par savas valsts līderu rīcību.

"Tie, kurus jūs nevēlaties redzēt ES, jebkurā gadījumā atradīs veidu te iekļūt ar savām Kipras pasēm. Jūs vienkārši sodīsiet tos, kas varētu tiekties aplūkot lietas no cita skatpunkta. Studenti, ģimenes un tā tālāk. Tāpēc nē, slikta ideja. Dīvains un skarbs tvīts," raksta Aleksandrs Peterss.

Uz ko Ilvess atbild: "Jā, slikta ideja. Jā, tas slikti atsauksies uz krieviem. Bet, ņemot vērā Krievijas uzvedību, tas ir neizbēgami. Arī Rietumos ir "studenti, ģimenes un tā tālāk". Vienkārši pārtrauciet viņus nogalināt."

"Notriekt civilās lidmašīnas, indēt un nogalināt cilvēkus Eiropā, iebrukt un okupēt valstis. Man tas izklausās pēc nekrietnas valsts," rezumē Ilvess.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!