Foto: TASS/Scanpix/LETA

Britu motoru ražotājs "Rolls-Royce Group" paziņojis, ka pārtrauc sadarbību ar Baltkrievijas autobūves rūpnīcu "BelAZ" saistībā ar Eiropas Savienības (ES) sankcijām pret Aleksandra Lukašenko režīmu, vēsta portāls "Currenttime".

"Rolls-Royce Group" ir viens no galvenajiem "BelAZ" dzinēju piegādātājiem caur savu Vācijas meitasuzņēmumu "MTU Friedrichshafen GmbH".

ES nesen ieviesa ceturto sankciju paketi pret Lukašenko režīmu. Starp sankcijām pakļautajiem uzņēmumiem sarakstā iekļuva MAZ, "BelAZ", "Belaeronavigacija", "Bremino Group", "Globalcustoms", "Novaja ņefjanaja kompaņija", "Logex" un "Sohra".

"BelAZ" ir viens no pasaulē lielākajiem lielu un sevišķi lielu kravas automašīnu un citā smagā transporta ražotājiem kalnrūpniecības un celtniecības nozarēm.

Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Baltkrievijā 2020. gada augustā notika prezidenta vēlēšanas, pēc kurām jau sesto reizi pēc kārtas varu saglabāja kopš 1994. gada pie varas esošais Aleksandrs Lukašenko.

Opozīcija un novērotāji vēlēšanu rezultātu gan uzskata par falsificētu un tas nav atzīts ES un citās rietumvalstīs. Savukārt Lukašenko režīms uzreiz pēc vēlēšanām sāka brutālu vēršanos pret demonstrantiem un opozīciju, izsaucot starptautisku sašutumu.

ES nesenāko sankciju paplašināšanas soli izprovocēja Minskas rīcība, piespiedu kārtā nosēdinot starptautiskā reisa pasažieru lidmašīnu, lai aizturētu no Atēnām uz Viļņu ceļojošu opozīcijas žurnālistu Romānu Protaseviču.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!