Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Harkivas apgabala Husarivkas ciemā Krievijas karaspēks bija ierīkojis spīdzināšanas kameru, paziņojusi Ukrainas policija.

Vietnē "Facebook" ievietotajā paziņojumā norādīts, ka Ukrainas armija šo Izjumas rajona ciemu atbrīvoja 4.aprīlī un tagad policisti dokumentē krievu pastrādātos noziegumus.

Kādas privātmājas teritorijā Husarivkā atrasti sakropļoti civiliedzīvotāju līķi, kuru vidū ir arī bērns. Izmeklēšanā secināts, ka šie cilvēki ilgstoši pakļauti spīdzināšanai, vēta Ukrainas policija.

"Cilvēki tika sadedzināti dzīvi. Spīdzināto vidū ir viens bērns. Noskaidrots, ka mājā ilgstoši atradās Krievijas karaspēka komandantūra," lasāms policijas paziņojumā.

Policija arī informē, ka pie vienas no Husarivkas lauksaimniecības biedrības ēkām atrasts vietējās slimnīcas feldšera līķis, kuram apskates laikā konstatēti zilumi uz ķermeņa un sejas. Viņam bijušas uz muguras sasietas rokas, bet krūšu kurvī redzams lodes radīts ievainojums. "Arī viņu spīdzināja Krievijas Federācijas karavīri," norāda policija.

Pie Husarivkas uz ceļa atrasta arī artilērijas apšaudē cietusi automašīna ar vīrieša, sievietes un viņu trīsgadīgā bērna mirstīgajām atliekām.

Policija sarunās ar vietējiem noskaidrojusi, ka vairāki cilvēki ir pazuduši bez vēsts un viņu liktenis nav zināms. Vietējie stāstījuši, ka okupantu karavīri ciemā uzvedušies rupji un ciniski, aplaupījuši ciema iedzīvotājus, aizlieguši ieiet pašiem savās mājās, atņēmuši transportlīdzekļus.

Izmeklētāji turpina dokumentēt noziegumus, kurus Harkivas apgabala pilsētās un ciemos okupācijas laikā pret civiliedzīvotājiem pastrādājuši iebrucēji.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!