Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Ukrainas enerģētiķi un glābēji atjaunojuši elektroapgādi vairumā apdzīvoto vietu, kas palika bez elektrības pirmdien pēc Krievijas raķešu triecieniem, otrdien pavēstīja Ukrainas premjerministrs Deniss Šmihaļs.

"Valsts terorists otro dienu pēc kārtas turpina plašu uzbrukumu enerģētikas infrastruktūras objektiem. Vakar raķešu apšaužu dēļ bez strāvas palika 3900 apdzīvotu vietu - pilsētas, ciemi, mazpilsētas. Jau šobrīd enerģētiķiem un glābējiem izdevies atjaunot elektroapgādi vairumā reģionu. 3800 apdzīvoto vietu ir atgriezusies gaisma," situāciju raksturoja premjers.

Viņš piebilda, ka stabilizētas elektrības piegādes rietumu apgabalos, elektrība teju pilnībā nodrošināta Harkivā un Harkivas apgabalā. Turpinās atjaunošanas darbi centrālajos reģionos un Kijivā. Tos plānots pabeigt dažu dienu laikā.

"Bet Krievija nav apstājusies savos centienos sagraut mūsu enerģētikas infrastruktūru. Atbilstoši Valsts Ārkārtas situāciju dienesta datiem, šajā diennaktī jau fiksētas 33 apšaudes. Ienaidnieks turpina tērēt desmitiem raķešu, kas vērtas simtiem miljonu dolāru, lai ukraiņi dažas dienas paliktu bez gaismas," piebilda premjers.

Krievija pirmdienas rītā veica plašu raķešu triecienu visai Ukrainas teritorijai. Tika palaistas 84 spārnotās raķetes un 24 droni.

Apšaužu rezultātā cieta kritiskās infrastruktūras objekti. Dažos apgabalos radās pārrāvumi elektroapgādē, pārtrūka mobilie sakari.

Jau ziņots, ka Kijivas centru pirmdienas rītā satricinājuši vairāki sprādzieni, kurus, visticamāk, izraisījuši Krievijas raķešu triecieni. Sprādzienos ir cietušie un bojāgājušie.

Krievijas karaspēkam naktī uz svētdienu ar raķetēm apšaudot dzīvojamās mājas Zaporižjā, nogalināti 13 un ievainoti 89 cilvēki, paziņojušas Ukrainas amatpersonas. Raķetes trāpījušas gan daudzdzīvokļu ēkām, gan privātmājām.

Sestdien ap pulksten 6 uz Krimas tilta, kas ir vienīgais sauszemes transporta savienojums starp Krieviju un okupēto Krimas pussalu, notika sprādziens, kā rezultātā aizdegās pa dzelzceļu braucoša vilciena degvielas cisternas un sabruka daļa autoceļa.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!