Foto: AFP/Scanpix/LETA

Pirāti pametuši pagājušajā nedēļā Gvinejas līcī nolaupīto dāņiem piederošo kuģi, bet pazuduši ir vairāki apkalpes locekļi, raksta "Al Jazeera".

Uz naftas un ķīmisko vielu tankkuģa "Monjasa Reformer", kuram ir Libērijas karogs, sestdien uzkāpa pieci bruņoti cilvēki 225 kilometrus uz rietumiem no Kongo Republikas Portpointenuāras, sacīja tā īpašnieks. Uz kuģa atradās sešpadsmit apkalpes locekļi. Kuģis bija pazudis, bet vēlāk to atraduši Francijas jūras spēki.

"Šajā saspringtajā periodā mēs domājam par joprojām pazudušajiem apkalpes locekļiem un viņu ģimenēm," sacīja uzņēmums. "Monjasa turpinās ciešu sadarbību ar vietējām varas iestādēm, lai atbalstītu mūsu jūrnieku drošu atgriešanos pie ģimenēm."

Visiem izglābtajiem apkalpes locekļiem ir laba veselība, un nav ziņots par bojājumiem kuģim vai tā kravai, teikts paziņojumā.

Gvinejas līča, ko Starptautiskais Jūrniecības birojs aprakstījis kā vienu no pasaules bīstamākajiem kuģošanas ceļiem, platība ir 11 000 kvadrātkilometru un stiepjas no Angolas līdz Senegālai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!