Foto: Reuters/Scanpix

Dienvidkorejas, ASV un Japānas armijas, sākot ar pirmdienu, rīkos divu dienu ilgas pretzemūdeņu apmācības, lai labāk spētu atbildēt uz Ziemeļkorejas pieaugošajiem kodoldraudiem un raķešu draudiem, atsaucoties uz Dienvidkorejas Aizsardzības ministrijas paziņojumu, vēsta aģentūra "Reuters".

Apmācības norisināsies starptautiskajos ūdeņos pie Dienvidkorejas dienvidu salas Čeju. Apmācībās piedalīsies ASV aviācijas bāzes kuģa trieciengrupa, kuru vadīs bāzes kuģis "USS Nimitz", kas aizvadītajā nedēļā ieradās dienvidaustrumu pilsētā Busanā.

Apmācības seko Ziemeļkorejas pagājušās nedēļas paziņojumam par jaunām, mazākām kodolgalviņām, solījumam ražot papildus kodolmateriālus, lai palielinātu ieroču arsenālu un jaunam zemūdens kodoluzbrukuma dronam.

Militārajās mācībās izmantos mobilo pretzemūdeņu kara mācību mērķi, lai uzlabotu spējas pamanīt, izsekot un iznīcināt Ziemeļkorejas zemūdens draudus, apgalvojusi Seula.

Ziemeļkorejas vairākkārtējo raķešu testu dēļ trīs valstis rīkoja pretzemūdeņu mācības arī septembrī. Tās bija pirmās apmācības piecu gadu laikā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!