Foto: AP/Scanpix/LETA

Kenijas policija atradusi 73 līķus, lielākoties masu kapos mežā valsts austrumos, kas, domājams, ir kristiešu kulta sekotāji, kuri uzskatīja, ka badojoties viņi nonāks "paradīzē", atsaucoties uz policijas paziņojumu, vēsta aģentūra "Reuters".

Varasiestādes ziņo, ka upuru skaits varētu pieaugt. Kenijas Sarkanais krusts norādījis, ka šobrīd pazuduši ir 112 cilvēki. 14 kulta sekotāji atrodas apcietinājumā.

Kulta līderi Paulu Makenziju arestēja 14. aprīlī, klajā nākot ziņām par seklām kapa vietām, kurās atradās 31 viņa sekotājs. "Upuru skaits šobrīd ir pieaudzis līdz 73 cilvēkiem," aģentūrai komentēja Malindi pilsētas galvenais detektīvs Čarlzs Kamau.

Kamau arī piebilda, ka saistībā ar nāvēm arestēti ir vēl trīs cilvēki, nepaskaidrojot to saistību ar noziegumu. Privātais ziņu kanāls NTV noskaidrojis, ka viens no šiem arestētajiem bijis tuvās attiecībās ar kulta līderi.

Pašpasludinātās baznīcas "Good News International" sekotāji uzturējušies vairākās nošķirtās apmetnēs Šakaholas mežā. Līdz šim izglābti ir 33 cilvēki, platformā "Twitter" paziņoja kriminālizmeklēšanas direktorāts.

Pirmdien valsts policijas vadītājs Jafets Kūme, aplūkojot notikuma vietu, skaidrojis, ka lielākā daļa no upuriem atrasti tieši masu kapos, astoņi no šiem upuriem vēl bija dzīvi un izkāmējuši, tomēr vēlāk arī gājuši bojā.

Kenijas prezidents Viljams Ruto komentējis, ka Makenzija izplatītās idejas iet pretrunā ar jebkuru autentisku reliģiju: "Makenzijs izliekas par mācītāju, lai gan patiesībā viņš ir noziedznieks." Prezidents aicināja attiecīgās aģentūras noskaidrot, kas notika un novērst šādu notikumu atkārtošanos, apturot cilvēkus, kuri reliģiju izmanto, lai aktualizētu dīvainu un nepieņemamu ideoloģiju Kenijas Republikā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!