Foto: AFP/Scanpix/LETA

Svētdien Mjanmas zienmeļrietumos plosījās spēcīgs ciklons "Moča", kurā bojāgājušo skaits nedēļas gaitā sasniedzis vismaz 50 cilvēkus. Bojātas vairāk nekā 185 000 ēku, ziņo medijs "Al Jazeera".

Teritorijā dzīvojošie iedzīvotāji medijam komentējuši, ka visticamāk katastrofā bojā gājuši vairāki simti cilvēku un cietušie joprojām gaida palīdzības ierašanos. Liela daļa iedzīvotāju ir bezvēsts pazuduši.


Spēcīgais ciklons ar 250 km stundā spēcīgu vēju virzījies no Bengālijas līča, kā arī novērotas lietusgāzes piekrastes posmā no Sitves Rakhainas pavalstī līdz Koksbazārai Bangladešā.

Apvienoto Nāciju Organizācijas Humānās palīdzības koordinācijas biroja (OCHA) paziņojumā norādīts, ka Rakhainā izpostītas mājas un iznīcināta infrastruktūra. "Nepieciešamas patversmes, tīrs ūdens, pārtika un veselības aprūpe. Appludinātajās teritorijās pieaug satraukums par ūdens izraisītām slimībām un sauszemes mīnu iespējamo atrašanās vietu," atsaucoties uz kādreizējā militārā konflikta atstātajām sekām, skaidro organizācija.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!