Foto: Kadrs no video
Itālijā ierosināta krimināllieta pret arhitektu Lanfranko Čirillo, kurš arī pazīstams kā "Putina arhitekts", kas projektējis viņa Gelendžikas pili, atsaucoties uz Itālijas medijiem, vēsta portāls "Currenttime".

Arhitekts tiek apsūdzēts virknē noziegumu, kas saistīti ar muitas kontrabandu un dokumentu viltošanu.

Saskaņā ar Itālijas varasiestāžu rīcībā esošo informāciju Čirillo pašlaik atrodas Maskavā. 2023. gada janvārī Krievija jau atbildēja Itālijas iestādēm, ka Čirillo ir Krievijas pilsonis un netiks arestēts.

Krievijas pilsonību itālis Čirillo ieguvis 2014. gadā ar Kremļa saimnieka Vladimira Putina rīkojumu. Intervijā Itālijas presei viņš atzina, ka dzimtenē viņam ir problēmas ar nodokļiem.

Čirillo, daudzus gadus strādājot Krievijā, projektējis pilis un villas vairāk nekā 40 Krievijas oligarhiem. Medijam RBK viņš atklāja, ka Krievijā nolēmis pievērsties arī vīna ražošanai.

2022. gada augustā Itālijas finanšu policija arestēja Čirillo īpašumus 141 miljona eiro apmērā. Viņu apsūdzēja nodokļu nemaksāšanā, naudas atmazgāšanā un citās finanšu mahinācijās. Policija tolaik informēja, ka laika posmā no 2013. līdz 2019. gadam viņš nav nomaksājis nodokļus aptuveni 50 miljonu eiro apmērā.

Arestētā īpašuma sarakstā ir dzīvokļi, mājas, banku konti, dārglietas, mākslas darbu kolekcija, tostarp slavenu gleznotāju darbi, skaidra nauda, kā arī privātais helikopters, kas reģistrēts Krievijā, rakstīja medijs "La Repubblica".

Vēstīts, ka par Putina pili sauc neticami greznu villu Gelendžikā Melnās jūras krastā. Korupcijas pētnieki un žurnālisti uzskata, ka šis komplekss slepeni celts tieši diktatora Putina vajadzībām. Nesen publicētas shēmas atklāj, ka zem pils atrodas arī droši bunkuri, kur patverties draudu gadījumā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!