Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Pieņemoties spēkā ilgi gaidītajam Kijivas pretuzbrukumam, Ukraina ziņo, ka tā ir atbrīvojusi trīs ciematus valsts dienvidaustrumos, raksta britu raidsabiedrība BBC.

Sociālajos medijos publicētajos kadros redzams, kā Ukrainas karavīri svin Blagodatnes un Ņeskučnes ciematu atbrīvošanu Doneckas apgabalā. Ukrainas aizsardzības ministra vietnieks sacīja, ka atbrīvota arī netālu esošā Makarivka.

Ukrainas armijas pārstāvis sacīja, ka šie panākumi ir pirmās lokalizētās uzvaras pretuzbrukumā, kura galvenās operacionālās darbības sākās pagājušajā nedēļā.

Atbrīvotie ciemati ir relatīvi nelieli. Blagodatnē pirms kara sākuma dzīvoja aptuveni 1000 cilvēku. Tomēr šis ciemats, kas pēdējās dienās ir bijis intensīvu kauju centrs, atrodas pie ceļa, kas ved uz Mariupoles pilsētu, un daži analītiķi ir pauduši, ka tuvāko mēnešu laikā Ukraina varētu mēģināt atgūt šo ostas pilsētu.

Krievijas pilna mēroga iebrukums Ukrainā ar raķešu apšaudēm, uzlidojumiem un sauszemes spēku ienākšanu sākās 2022. gada 24. februāra rītā. Kā vienu no iebrukuma mērķiem Krievija sākotnēji minēja Ukrainas "denacifikāciju".

Okupanti Ukrainā cietuši smagus zaudējumus un tiek apsūdzēti apzinātā civiliedzīvotāju nogalināšanā, kā arī par citiem kara noziegumiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!